Onderzoek naar de rol van kinderen bij verspreiding coronavirus

Het Outbreak Management Team van het ministerie van Volksgezondheid laat een nieuw onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus onder kinderen uitvoeren. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil achterhalen welke rol kinderen spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Het onderzoek gaat vandaag van start. Dit meldt de Telegraaf.

Honderd gezinnen doen mee aan het onderzoek. In die gezinnen bekijken onderzoekers hoe kinderen het virus oplopen en en besmettelijk ze zijn. Ook willen ze weten wat kinderen merken van het virus. 
 

Rol kinderen bij verspreiding coronavirus

Vooralsnog gingen onderzoekers ervan uit dat kinderen een kleine rol spelen bij het verspreiden van het nieuwe virus. Ze krijgen het minder snel en worden er een stuk minder ziek van. 
 

Sluiting scholen 

Scholen zouden in de eerste instantie daarom ook open blijven. Door druk van artsen, het onderwijs en de Tweede Kamer besloot het kabinet om de scholen alsnog te sluiten. De planning is dat het onderzoek naar de rol van kinderen bij het coronavirus op 5 april afgerond is.
 
Door: Nationale Onderwijsgids