Winnen: prentenboek Moppereend met voorleesknuffeltje

De Nationale Voorleesdagen van 2020 zijn voorbij, maar voorlezen blijft natuurlijk hartstikke leuk. En heel belangrijk. Daarom mogen wij een exemplaar van Moppereend - het Prentenboek van het Jaar 2020 - weggeven, mét een schattig Moppereend-voorleesknuffeltje.

Over Moppereend

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus... NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Kleuters zullen deze emotie heel goed herkennen, en ook dat het daarna weer goed komt. De vlotte en levendige tekst leent zich dan ook uitstekend voor interactief voorlezen en om de thema's met de kleuters te bespreken. De uitermate sfeervolle illustraties in gemengde techniek met collage, die steeds een hele spread beslaan, laten de emoties van de verschillende dieren goed zien. 

Winnen

Wil jij deze speciale editie van Moppereend met voorleesknuffeltje winnen? Laat ons dan op Facebook weten welk Moppereendje wel een opkikker kan gebruiken. Vrijdag 28 februari maken we het winnende Moppereendje bekend.

Over Lemniscaat

Lemniscaat is een van de oudste en bekendste kinderboekenuitgevers van Nederland. Opgericht in 1963 en nog steeds onafhankelijk, geeft Lemniscaat naast kleurrijke prentenboeken, vrolijke kinder- en jeugdboeken, bijzondere non-fictie voor kinderen en young adult literatuur ook een indrukwekkende lijst uit van filosofie en maatschappelijk betrokken non-fictie voor volwassenen.

Door: Nationale Onderwijsgids