400 leerlingen waren heel even de Baas van Morgen

Gisteren vond voor inmiddels de zesde keer het project Baas van Morgen plaats. Op deze dag nemen ruim 400 kinderen voor één dag de baan over van Nederlandse ceo’s, directeuren en politici. De scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand zitten dan voor één dag op de stoel van een bestuurder. Dit meldt JINC.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.
 
Daarom organiseert JINC, naast haar reguliere projecten, jaarlijks Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan ervaren hoe het is om aan de top te staan en leren van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen.
 
Wat wil minister van Defensie Ank Bijleveld meegeven aan de Baas van Morgen? Bekijk het hier.
 
Door: Nationale Onderwijsgids