Thema van Koningsspelen 2020 is ‘HAND IN HAND’

Op basisschool De Sterrenwacht in Hellevoetsluis hebben Richard Krajicek, Ron Boszhard Britt Dekker het startsein gegeven voor de achtste editie van de Koningsspelen op vrijdag 17 april. Onder toeziend oog van Carin de Koning (directeur De Sterrenwacht), Annemarie de Rijke (directeur De Brandaris), Kinderen voor Kinderen en leerlingen van beide basisscholen werd het thema van dit jaar bekend gemaakt: ‘HAND IN HAND’. Dit meldt Koningsspelen.

Samen goed ontbijten, samen bewegen en samen plezier hebben, is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom moedigt de Koningsspelen dit jaar aan om er samen één groot sportief en gezond feest van te maken, en op zoek te gaan naar onverwachte, waardevolle verbindingen. 
 
“De Koningsspelen zijn er voor alle kinderen in het primaire onderwijs. Wij willen met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving,” vertelt oud-Wimbledon winnaar Richard Krajicek en initiatiefnemer van de Koningsspelen.
 
Scholen hebben tot en met 29 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland.
 

Koningsmatch: samenwerking tussen sportaanbieders en scholen 

Het thema ‘HAND IN HAND’ vormt de rode draad in alle onderdelen van de Koningsspelen 2020. Zo ligt de focus nog meer op het bij elkaar brengen van sportaanbieders en scholen op lokaal niveau, met als doel het gezamenlijk organiseren van de Koningsspelen. Zo’n samenwerking wordt een Koningsmatch genoemd. Meer informatie is hier te vinden.
 

Koningsontbijt: gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties 

Het thema ‘HAND IN HAND’ komt bovendien tot uiting in het Koningsontbijt. Met de inhoud van het gratis ontbijt worden kinderen gestimuleerd om gezonde, verrassende en leuke belegcombinaties te maken. Na het Koningsontbijt start de Koningsspelensportdag op vrijdag 17 april traditiegetrouw zingend en dansend met het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied dat op vrijdag 20 maart uitkomt, is ook ‘HAND IN HAND’.
 
Door: Nationale Onderwijsgids