Landelijke campagne De Schoolschrijver start maandag 20 januari

Vanaf maandag 20 januari gaan 40 bekende kinderboekenschrijvers als Schoolschrijver aan de slag op 45 basisscholen door heel Nederland. Een Schoolschrijver verbindt zich een half schooljaar aan een school om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen te vergroten. Hun geheim voor meer taalsterke kinderen: verbeeldingskracht, leesplezier en passie voor schrijven. Dit meldt de Schoolschrijver.

De tiende editie van De Schoolschrijver begint 20 januari met de landelijke start op Openbare Basisschool Het Startpunt in Den Haag, met Schoolschrijver en kinderboekenambassadeur Manon Sikkel en De Schoolschrijver-ambassadeur Abdelkader Benali. 
 
In dezelfde week zijn er ook feestelijke inhuldigingen van Schoolschrijvers in Amsterdam, Farsumerborg, Rotterdam, Schiedam, Tilburg en Utrecht. Er doen 40 Schoolschrijvers mee, onder wie Sanne Rooseboom, Tiny Fisscher, Henna Goudzand, Pieter Koolwijk, Enne Koens, Selma Noort, Lydia Rood, Eus Roovers en Marcel van Driel.
 

Tien jaar impact De Schoolschrijver

Stichting De Schoolschrijver ontwikkelde dit halfjaarprogramma tien jaar geleden voor basisscholen met een hoog percentage leerlingen met een taalachterstand. Kinderen die met plezier lezen, vergroten hun woordenschat. Ze hebben meer zelfvertrouwen. Dat geeft ze meer kansen op school en later in de samenleving. Het programma van De Schoolschrijver is bewezen effectief: het leidt tot meer leesmotivatie en een betere schrijfvaardigheid. Scholen beoordelen het met gemiddeld een 8,2. 
 
Stichting De Schoolschrijver bereikte vorig jaar 100.000 kinderen, dankzij de inzet van de kinderboekenauteurs en de intensieve samenwerking met leerkrachten, ouders, bibliotheekdiensten en gemeenten. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids