Normal_prinses_laurentien

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 22 januari 2020 voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt in het Stadhuis-Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Moppereend

De Prinses leest voor uit Het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’, geschreven en geïllustreerd door Petr Horáček en Joyce Dunbar. Het boek gaat over een eend die van mopperig naar extreem chagrijnig gaat. Maar hoe donker de donderwolk boven haar hoofd ook is, uiteindelijk klaart zelfs de donkerste wolk op. Het boek is gekozen door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen.
 

Voorlezen stimuleren

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. De zeventiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020.
 
Door: Nationale Onderwijsgids