Normal_rss_entry-211519

Tijdens het Kerst Muziekgala in de IJsselhallen in Zwolle trad de grootste schoolband van Nederland op voor koningin Máxima. De band bestond dit jaar uit 305 kinderen. Het spektakel werd zaterdagavond uitgezonden.

De koningin werd tijdens het vorige week opgenomen gala ook getrakteerd op optredens van onder anderen Wibi Soerjardi, Suzan & Freek en Gerard Joling. De presentatie was in handen van Buddy Vedder en Romy Monteiro.
 

Lang Leve de Muziek Show

De afgelopen weken streden 12 klassen in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show tegen elkaar om een plekje in deze bijzondere schoolband. Alle schoolklassen, uit iedere provincie één, mochten samen met bekende artiesten optreden voor de koningin. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. De stichting zet zich in voor meer en beter muziekonderwijs op school. In veel provincies en regio's zijn convenanten gesloten waarbij overheden, scholen, bedrijfsleven en culturele instellingen afspraken samen te werken om dat voor elkaar te krijgen.
 
Door: ANP