Normal_techniektrofee_2020__003_
Vandaag maakt de jury de zes genomineerde basisscholen van de TechniekTrofee 2020 bekend. Wetenschap & Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Steeds meer basisscholen gaan er daarom mee aan de slag. Sinds 2014 bestaat de TechniekTrofee die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd. Hiermee worden basisscholen die W&T in hun onderwijs (willen) verankeren, in het zonnetje gezet. Komende weken verdiept de jury zich verder in de zes genomineerde kanshebbers op de TechniekTrofee en Inspiratieprijs 2020. Dit meldt Platform Talent voor Technologie.

De winnaars uit beide categorieën worden op 29 januari 2020 bekend gemaakt tijdens het TechniekTrofeest. Zij ontvangen ieder een geldbedrag van 2.500,- om daarmee hun W&T-onderwijs naar een hoger plan te tillen.

De jury

De jury die dit jaar alle mooie inzendingen mag beoordelen bestaat uit Rolf Hut, hij is wetenschapper aan de TU Delft, Anna Hotze, lector Wetenschap en Techniek aan de Hogeschool iPabo en Lianne Bonte, leerkracht en techniekcoördinator bij SBO De reis van Brandaan en winnaar van de TechniekTrofee 2018.
 

De genomineerden ‘Beste voorbeeld’ en ‘Beste Idee’ W&T-onderwijs

De drie genomineerde basisscholen voor de TechniekTrofee 2020 met het beste voorbeeld van Wetenschap & Techniek zijn:

  • De Springplank in Den Bosch: “SkillsLab met een eigen beloningssysteem”
  • De Wichelroede in Udenhout: “Sleuteloverdracht bij een échte notaris”
  • Wethouder van Eupen in Eindhoven: “Combinatie van maakonderwijs met ontwerpend leren”


De drie genomineerde basisscholen voor de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2020 met het beste idee van Wetenschap & Techniek zijn:

  • De Zwerm in Sint Maarten: “Met verhalend onderwijs nadenken over échte vraagstukken”
  • De Wissel in Den Haag: "W&T onderwijs tijdens de gymles"
  • De Bundeling in Bunde “W&T als vast onderdeel binnen wereldoriëntatie onderwijs”
     

Over Jet-Net & TechNet

De TechniekTrofee is een initiatief van Jet-Net & TechNet, een netwerk van honderden bedrijven en scholen met als doel om jongeren een reëel en positief beeld te geven van technische beroepen. Jet-Net &TechNet is onderdeel van Platform Talent voor Technologie. Meer informatie: www.jet-net.nl

Door: Nationale Onderwijsgids