Normal_scheur__aardbeving
Tientallen kinderen uit het Groningse aardbevingsgebied hebben op vrijdagmiddag 29 november 2019 de vertoning bijgewoond van de musicalfilm 'Een brief aan de NAM' in het gebouw van de Tweede Kamer. De musical is gemaakt door een aantal leeftijdgenoten. Dit meldt de Tweede Kamer.
De musical is een initiatief van de twaalfjarige Edith Holscher. Zij wilde laten zien hoe het is voor kinderen om op te groeien in een aarbevingsgebied. "Ik was boos en daarom heb ik dit stuk geschreven", zei ze in de Oude Zaal voorafgaand aan de voorstelling. "Wat moet je doen als de school staat te schudden?", vragen de kinderen zich in de voorstelling af. De musical is eerder in Groningen opgevoerd en vervolgens op film gezet, zodat hij gemakkelijk overal vertoond kan worden.  
 

Motie

De musicalfilm werd in de Tweede Kamer gedraaid op initiatief van SP-Kamerlid Beckerman. Zij diende vlak voor het zomerreces een motie in om de kinderen naar Den Haag te halen. Deze werd met algemene stemmen aangenomen. De kinderen die de musicalfilm gemaakt hebben, namen hun klasgenoten mee. Zowel Kamervoorzitter Khadija Arib als minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat waren aanwezig bij de filmvertoning.