Normal_justitie__rechtbank

Op 22 oktober is een gastdocent van de Peter Petersenschool in Haren door de politie opgepakt. Hij wordt verdacht van ontucht met twee minderjarige meisjes. De verdachte zit de komende tijd in hechtenis. Woensdag beslist de rechter of hij langer moet vastzitten. Dit melden RTV Noord en Dagblad van het Noorden.

De man gaf bijles aan kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Daarbij zou hij de twee minderjarige meisjes onzedelijk betast hebben. De twee deden samen met hun ouders afzonderlijk van elkaar aangifte en krijgen nu hulp van specialisten.
 
Inmiddels zijn ouders van de school via een brief op de hoogte gesteld van het nieuws. Hierin staat dat de man bekend heeft. De school is enorm geschrokken en hoopt ouders en leerlingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen de komende tijd. 
 
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er op dit moment geen aanwijzingen voor verdere slachtoffers. Er wordt grondig onderzoek gedaan. In verband met privacy is het OM terughoudend en voorzichtig met het delen van informatie. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids