Normal_zwijsen-logo

Uitgeverij Zwijsen heeft zich officieel aangesloten bij het innovatieve samenwerkingsverband MindLabs met Tilburg University, Fontys Hogeschool voor de Journalistiek en ROC Tilburg. Deze samenwerking brengt onderwijs, media en start-ups samen, om zo samen te leren en te innoveren rondom alles wat de werking ons brein aangaat, digitale vaardigheden en nieuwe technologieën. In 2021 verhuist Zwijsen naar de Spoorzone en komt zij samen met de andere partners in het nieuwe MindLabs-gebouw. Dit meldt uitgeverij Zwijsen.

“Voor Zwijsen is de samenwerking binnen MindLabs belangrijk. We zien een aansluiting bij de thema’s ‘brein, digitaal en innovatief’ die bij MindLabs centraal staan”, vertelt Ludo Strobaants, directeur van Zwijsen. 
 

Ontwikkelen binnen MindLabs

“We haken op verschillende manieren daarop aan.We willen transparante en begrijpelijke producten maken, voor zowel leerling als leerkracht en daarbij is dit netwerk belangrijk”, aldus Strobaants.
 

Over MindLabs

MindLabs zet zich in voor het organiseren van onderzoek, ontwikkelprojecten en kennisdeling, het stimuleren van start-ups en het bouwen aan een sterk merk. MindLabs bundelt hiervoor de inzet en expertise van de oprichters Tilburg University, Fontys Hogescholen en ROC Tilburg met die van bedrijven, overheid en andere organisaties. Samen ontwikkelen ze meer en nieuwe innovatieve toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids