Normal_bibliotheek__lezen__taal__boeken

Land en Lezen biedt een gratis tool waarmee de schoolbibliotheek op orde gekregen en gehouden worden. Met de zogeheten Schoolbiebscan kunnen docenten en leescoördinatoren werken aan hun schoolbiebcollectie. Dit meldt Media Tornado. 

Door met een mobiele telefoon of handscanner de boeken in de bibliotheek te scannen, ontstaat een overzicht van de huidige collectie en de verdeling in genres, AVI-niveaus en boeksoorten. Dit overzicht, gekoppeld aan informatie over de grootte van de school, samenstelling van de groepen en het beschikbare budget, leidt tot een boekadvies op maat. De school kan de boeken direct bestellen in de webshop van Land van Lezen.
 
Een goed aanbod van actuele kinderboeken op alle leesniveaus, voor alle jaargroepen en met voldoende verschillende thema’s, is van belang bij het lezen leuk maken en houden voor leerlingen. Met een geschikt aanbod in de schoolbibliotheek ontdekt elk kind zijn of haar leesvoorkeur en inspireren leerlingen elkaar om meer en divers te (blijven) lezen. De Schoolbiebscan is ontwikkeld om leerkrachten en leescoördinatoren te ondersteunen bij het bouwen van een goede en gevarieerde collectie. Meer informatie is hier te vinden.
 

Over Land van Lezen

Land van Lezen is het online platform voor leerkrachten waar zij informatie over kinderboeken en leesbevordering vinden. Het is een initiatief van Uitgeverij Zwijsen in samenwerking met Ploegsma, Leopold, Querido, Lemniscaat, Gottmer, Clavis, Bontekoe, De Inktvis, Dyslexion, Manteau, Standaard Uitgeverij, Volt, De Wakkere Muis en Witte Leeuw. Samen bieden zij met 5.000 boeken een complete collectie kinderboeken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids