Normal_4vuurwerkveilig_lespakket

De jaarwisseling is een feest! Een feest dat we met elkaar willen vieren, maar wel op een veilige en verantwoorde manier. Want hoe mooi en feestelijk vuurwerk is, het blijft onvoorspelbaar. En dit kan gevaren met zich meebrengen voor degene die het vuurwerk afsteekt én degene die toekijkt. 

 

Met het gratis, digitale 4vuurwerkveilig lespakket maak je leerlingen van groep 7 en 8 op een effectieve manier bewust van deze gevaren en leer je hoe ze veilig met vuurwerk omgaan. Zelf mogen leerlingen van groep 7 en 8 nog geen vuurwerk afsteken, maar via het lespakket nemen ze kennis mee voor het moment dat ze het wel mogen. 

Over het lespakket

Het lespakket bestaat uit een aantal digitale lesmaterialen die de leerkracht naar eigen inzicht in de klas kan behandelen. De leraar kan de materialen verspreiden over één of meerdere lessen, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Het lespakket bestaat uit:

  • Een presentatie over vuurwerk die de leerkracht zelf kan geven;
  • Een videopresentatie met voice-over die afgespeeld kan worden in de klas;
  • Een interactieve quiz die klassikaal of door de leerlingen individueel gedaan kan worden;
  • Een handleiding voor het geven van een spreekbeurt over vuurwerk;
  • Verschillende werkvormen, waaronder experimenten, puzzels en een huiswerkopdracht;
  • Promotiematerialen om de rest van de school en ouders te informeren over dit thema.

Waarom 4vuurwerkveilig?

Omdat het 4vuurwerkveilig lespakket werkt. Uit een effectonderzoek blijkt dat de vuurwerklessen zorgen voor gedragsverandering. Kinderen zijn door de lessen en quiz vaker een vuurwerklont gaan gebruiken en vuurwerkbrillen gaan dragen. En dit is belangrijk om vuurwerkletsel te voorkomen.

In jouw klas aan de slag met 4vuurwerkveilig? Vraag het digitale lespakket gratis aan en start direct. Ga naar www.4vuurwerkveilig.nl.