Normal_politie__rug_agent_1556940a

In Ruinerwold heeft de politie een man met zes kinderen tussen de 16 en 25 jaar aangetroffen die al jaren in een kelder onder een boerderij woonden. Zij zouden destijds ondergedoken zijn in afwachting van het einde der tijden. Ze hadden al negen jaar geen ander mens gezien, in de veronderstelling dat er niemand meer was. Dit meldt de Telegraaf. 

Gisteren meldde het oudste kind zich in een kroeg, waarop de politie werd ingeschakeld. Hoe het met de kinderen gaat, is niet bekend. De oudste maakte volgens omstanders een verwarde indruk en de vader was gebonden aan bed door een herseninfarct enkele jaren geleden. Het vermoeden bestaat dat de moeder van het gezin is overleden en ergens op het terrein begraven is. Het leven van het gezin was tot gisteren zelfvoorzienend. Ze hadden een groentetuin en een geit. 
 

Leerplicht

Een medewerker van een basisschool in de buurt zegt in het AD geen weet te hebben “van een gezin dat zich aan de leerplicht heeft onttrokken of plots verdwenen is. Wij zijn ook aan het speculeren natuurlijk. Als de jongste 16 is, en ze zijn al jaren geleden verdwenen, dan moeten ze destijds kinderen in de basisschoolleeftijd hebben gehad.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids