Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen

De Groningse Raad van Kinderen heeft het Armoede-monsterspel gemaakt, dat op woensdag 9 oktober is aangeboden aan leden van de gemeenteraad. De kunst van het spel is van de nachtmerrieachtige monsterkoppen vriendelijke reuzen te maken. De Raad van Kinderen verspreidt het spel onder de basisscholen in de gemeente Groningen. Dit meldt gemeente Groningen.

De Raad van Kinderen bestaat sinds 2017 en heeft zich intensief met armoede bij Groningse kinderen beziggehouden. Uiteindelijk hebben ze zo’n 300 ideeën bedacht om kinderarmoede te bestrijden. Al deze ideeën zijn verwerkt in het spel Armoede-monsterspel. “Het is een kaartspel dat kinderarmoede bespreekbaar maakt”, vertelde de Groningse kinderburgemeester Jouayria aan de raadsleden.
 
De Raad van Kinderen verspreidt het spel onder basisscholen in de gemeente Groningen. Ideeën en adviezen van de kinderen worden meegenomen in het nieuwe armoedebeleid van de gemeente. De raadscommissie Werk & Inkomen besprak 9 oktober het zogeheten Ontwikkelplan ‘Toekomst met perspectief’. Daarin staat hoe het college van B&W de armoede in Groningen verder wil aanpakken. Meer informatie over het plan is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids