Normal_agenda__plannen__schoolagenda

Nog een paar dagen en dan begint de herfstvakantie alweer voor Zuid-Nederland. Een week later volgen het midden en het noorden van het land. Benieuwd hoe jouw vakantieweken eruit zien voor de rest van het studiejaar? Wij zochten het voor je uit!

Herfstvakantie

Nog een paar dagen doorbikkelen en dan begint de herfstvakantie. Tenminste, als je in het zuiden van Nederland woont. Dan heb je van 12 tot en met 20 oktober 2019 vrij. Voor het noorden en midden van Nederland begint de pret een week later: van 19 tot en met 27 oktober. Deze data zijn overigens adviesdata, de school mag hier van afwijken.
 

Kerstvakantie

Heel Nederland viert op dezelfde dagen kerst en heeft ook op dezelfde dagen kerstvakantie, namelijk van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020.
 

Voorjaarsvakantie

Ook voor de voorjaarsvakantie geldt dat de genoemde data als advies fungeren. Regio Noord mag dit keer de aftrap doen van 15 tot en met 23 februari 2020. Regio Midden en regio Zuid kunnen hun hoofd een week later even helemaal leegmaken: van 22 februari tot en met 1 maart.
 

Meivakantie

De meivakantie begint officieel op 25 april en loopt tot en met 3 mei voor alle regio’s. Koningsdag (27 april) valt binnen deze week. Bevrijdingsdag (5 mei) echter niet. Wel is het zo dat veel scholen vrij zullen zijn op deze dag. Ook is het niet onwaarschijnlijk dat scholen een margedag zullen inplannen op maandag 4 mei. 
 

Zomervakantie

De zomervakantie, tenslotte. Dat lijkt nog erg ver weg, en dat is het ook. Toch willen we allemaal zo vroeg mogelijk onze heerlijke (zon)vakantie boeken, dus hier zijn de data:
  •   4 juli tot en met 16 augustus 2020 Regio Noord
  • 11 juli tot en met 23 augustus 2020 Regio Zuid
  • 18 juli tot en met 30 augustus 2020 Regio Midden
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: Rijksoverheid