Normal_schoolreisje_kinderen_bus

Vanaf woensdag begint weer de jaarlijkse Kinderboekenweek. Speciaal voor deze editie van 2019 bezoeken hoofdconducteurs, machinisten en servicemedewerkers van NS een aantal basisscholen in Nederland om kinderen voor te lezen. Het thema van de Kinderboekenweek is namelijk Reis mee! Dit meldt NS.

Van 7 tot en met 11 oktober zullen hoofdconducteurs, machinisten en servicemedewerkers voorlezen uit het Kinderboekenweekgeschenk van Anna Woltz of het Prentenboek van de Kinderboekenweek van astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert. Geïnteresseerde scholen kunnen een mail sturen naar kinderboekenweek@ns.nl, waarna een selectie wordt gemaakt uit alle aanmeldingen.
 
Boeken over verschillende vervoersmiddelen staan dit jaar centraal tijdens de Kinderboekenweek. Onder het thema Reis mee! Staat niet de bestemming maar het vervoer erheen centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt, aldus organisator CPNB. 
 
De Kinderboekenweek 2019 vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk is gratis voor wie voor een tientje aan kinderboeken koopt, het prentenboek kost 7,25 euro.
 
Door: Nationale Onderwijsgids