Normal_tweede_kamer
In 2018 vond het allereerste kindervragenuur plaats. Dat was een groot succes. De Tweede Kamer wil hier een traditie van maken. Daarom is er ook in 2019 weer een kindervragenuur, namelijk op dinsdag 19 november. Kinderen uit groep 7 en 8 krijgen dan de kans om in het hart van de democratie een vraag te stellen aan ministers en staatssecretarissen. Dit meldt de Tweede Kamer.
Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nederland kunnen meedoen aan het Kindervragenuur. Gezamenlijk bedenken de kinderen uit een groep een vraag die zij aan een minister of staatssecretaris willen stellen over een onderwerp dat ze belangrijk vinden. Dat mag over van alles gaan. Tot en met 30 september kunnen kinderen hun vragen insturen. 
 

Vijf vragen

Uit alle inzendingen worden vijf vragen geselecteerd. Deze vijf klassen worden uitgenodigd om op 19 november naar de Tweede Kamer te komen, om hun vraag in de plenaire zaal te stellen. De leerlingen mogen op de 150 blauwe stoeltjes plaatsnemen. De betreffende bewindspersoon is aanwezig om de vraag te beantwoorden. En dat niet alleen, de kinderen maken ook een wandeling over het Binnenhof, krijgen uitleg over de Tweede Kamer en natuurlijk worden ze goed voorbereid op het kindervragenuur zelf.