Normal_regenboogvlag__zon

De lesmethode 'Help! Ik word volwassen’ van de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO) wordt niet langer gebruikt op de islamitische basisscholen in Rotterdam, aldus een woordvoerder. Vorige week bleek dat de seksuele voorlichtingsboeken 'lhbti-vijandig' zouden zijn. De Onderwijsinspectie zal op aandringen van minister Slob dit nader onderzoeken. Dit meldt RTV Rijnmond. 

In 2013 werden lessen over seksuele diversiteit voor alle scholen verplicht gesteld. ISBO ontwikkelde toen de lesmethode Help! Ik word volwassen die op 44 islamitische basisscholen in Nederland wordt gebruikt. 
In de lesmethode wordt scholieren voorgespiegeld dat Allah homoseksualiteit zou verafschuwen en dat de straf voor homoseksuelen een stenenregen en de dood zou zijn. Ook transgenders moeten het in het lesmateriaal ontgelden. Verder stelt de lesmethode dat Allah 'vrouwen die op mannen proberen te lijken' zou vervloeken.
 
Na alle commotie in de media en het aangekondigde onderzoek van de Onderwijsinspectie had scholenkoepel ISBO al wel een aanvullende handleiding voor leraren opgesteld waarin multi-interpretabele passages nader worden toegelicht. De islamitische basisscholen in Rotterdam vinden dit echter niet voldoende.
 
De bestuurder van de Rotterdamse Islamitische Scholenkoepel SIPOR heeft nu gezegd dat de boekjes in Rotterdam niet meer gebruikt worden en dat er een herziene druk komt. Daarin wordt voor onder andere het deel over homoseksualiteit overlegd met de COC (belangenvereniging LHBTI-gemeenschap) en het Rutgershuis (seksueel kenniscentrum), schrijft RTV Rijnmond.
 
Door: Nationale Onderwijsgids