Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas
Leerlingen van basisschool De Vijverhof uit Voorburg deelden op dinsdag 10 september koffertjes uit aan Tweede Kamerleden. De koffertjes bevatten een interactief lespakket voor groep 7 en 8 van de basisschool. Ook zijn er koffertjes voor de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Dit meldt de Tweede Kamer.
Volgende week, in de week van Prinsjesdag, zullen honderden basisscholen het koffertje gebruiken om uit te leggen hoe de parlementaire democratie precies in elkaar steekt. Wat is Prinsjesdag eigenlijk? Waar komt de Gouden Koets vandaan? Hoe werken verkiezingen? En wat doet de Staten-Generaal?
 

Lespakket

Antwoord op deze vragen krijgen leerlingen via het lespakket De Derde Kamer, van de Tweede en Eerste Kamer samen. Het is inmiddels traditie dat aan het begin van het parlementaire jaar aandacht wordt gevraagd voor dit pakket. Op de bijbehorende website www.derdekamer.nl staan video’s die het lespakket ondersteunen. De Kamerleden kunnen het koffertje doorgeven aan kinderen uit hun familie of omgeving.

 

Koffertjes bestellen

De Derde Kamer is een interactief lespakket voor groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Iedere leerkracht kan dit lespakket gratis bestellen via de website. Eén koffertje biedt voldoende lesmateriaal voor de hele klas.
 

Debatwedstrijd

Onderdeel van het lespakket is dat kinderen leren debatteren. Er is ook een prijs aan verbonden. De drie klassen die de debatopdracht het beste maken, komen op vrijdag 15 november aanstaande naar het Binnenhof. Daar gaan ze met elkaar in debat en krijgen ze een rondleiding.