Normal_rss_entry-196786

Bij de schietpartij gisteren in een woning in Dordrecht zijn twee kinderen van 8 en 12 jaar en de 35-jarige vader omgekomen, aldus het Openbaar Ministerie. Een 28-jarige vrouw is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, maar is daar vanmorgen overleden. De basisschool waar de kinderen heen gingen heeft geschokt gereageerd. Dit melden ANP en RTV Rijnmond.

De schietpartij vond gisteren rond 18.30 uur plaats in een woning in de wijk Sterrenburg in Doredrecht. "Het is een heel hechte buurt. Kinderen spelen hier met elkaar. De buurt is in shock", zei de Dordtse burgemeester Wouter Kolff die maandagavond naar de wijk ging.

Op basisschool Het Kristal, in dezelfde straat, kwamen leraren en overig personeel maandagavond bij elkaar. "We lichten de ouders zelf in", was het enige dat een van hen na afloop van het besloten overleg kwijt wilde. Een van de twee omgekomen kinderen zat in groep vijf van de school. Het kind van 12 was een oud-leerling.  Alle kinderen van het Kristal komen dinsdag in de eigen klas bij elkaar om over het drama te praten. Er zijn ouder-kind-coaches bij van het Sociaal Wijkteam en Slachtofferhulp. Ook in de loop van de dag is er ruimte voor "ontmoeting, rouw en samenzijn", schrijft de school. 

Door: Nationale Onderwijsgids