Logo_logo__nieuw__nationaal_schoolontbijt

Van 4 tot en met 8 november 2019 vindt de week van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Het thema van dit jaar is: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. Vanaf dit schooljaar hoeven de 2750 deelnemende basisscholen de pakketten niet meer zelf op te halen. Dit komt omdat supermarkt ALDI de ontbijtpakketten de komende drie jaar op scholen gaat bezorgen. ALDI mag zich de komende drie jaar ‘superpartner’ van het Nationaal Schoolontbijt noemen. Dit melden ALDI en het AD.

Voorgaande jaren werkte het Nationaal Schoolontbijt met verschillende supermarkten samen. Scholen moesten toen zelf de ontbijtpakketten afhalen. Dit werd voor veel scholen een steeds grotere opgave, omdat scholen groter worden. Dit laat Milou Vrijhof van het Nationaal Schoolontbijt weten.
 

Gezamenlijke missie

Jaarlijks meet het Nationaal Schoolontbijt het ontbijtgedrag in Nederland met de Ontbijtmonitor. De monitor van 2018 laat zien dat er nog steeds kinderen niet gezond of helemaal niet ontbijten voordat zij naar school toe gaan. ALDI en het Nationaal Schoolontbijt hebben een gezamenlijke missie; alle kinderen in Nederland gezond laten ontbijten. Nadie Winde, Corporate Responsibility Manager ALDI Nederland: “Door structureel samen te werken willen we er uiteindelijk voor zorgen dat alle kinderen in Nederland elke dag gezond ontbijten. Er is, speciaal voor het Nationaal Schoolontbijt, een volkoren rozijnenbolletje ontwikkeld. Dat ligt nu al in de winkel en zal tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt een speciale verpakking krijgen.”
 

De week van het Nationaal Schoolontbijt

Het gezonde ontbijtpakket dat deelnemende scholen ontvangen, voldoet aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Het bestaat onder meer uit volkorenbrood, diverse soorten zoet en hartig beleg, yoghurt, melk, thee, groente en fruit. In het pakket vinden kinderen ook feestelijke placemats, kleurrijke klassenposters en een vrolijke kalender voor thuis. Alle deelnemende scholen krijgen de ontbijtpakketten op school bezorgd en ontvangen bovendien leuk lesmateriaal voor alle groepen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids