Normal_fietspad__verkeersbord
In de derde week van het nieuwe schooljaar organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengweek.
In de week van 16 t/m 20 september worden ouders opgeroepen om hun kind (zoveel mogelijk) lopend of op de fiets naar school te brengen. Dit meldt SCHOOL op SEEF.
Lopen of fietsen naar school is goed voor de gezondheid (van ouder en kind) en bewegen bevordert de leerprestaties. Tevens doen kinderen ervaring op met verkeerssituaties en vergroten zij hun verkeersvaardigheid.
 
Tijdens de Schoolbrengweek zal op de deelnemende scholen extra aandacht besteed worden aan de thema’s verkeer en duurzaamheid. Met de wedstrdijd ‘pimp je fiets’ maakt de school ook kans op een leuke en educatieve prijs.
 
Ouders kunnen via de website http://belofte.schoolopseef.nl de belofte doen om tijdens de Schoolbrengweek zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school te gaan. De school met naar verhouding de meeste beloften wint een leuke verkeersprijs voor de hele school.
 
Meer informatie over de Schoolbrengweek vindt is te vinden op de website https://schoolopseef.nl/schoolbrengweek. Scholen kunnen zich via deze website ook aanmelden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids