Normal_jo

Stichting Jong Ondernemen verwelkomt André Haardt als nieuw bestuurslid. Haardt is oprichter van het online leerplatform Squla en is als bestuurslid aangetrokken vanwege zijn expertise op het gebied van onderwijs en innovatie. Hij volgt Jacqueline Zuidweg op die zich jaren voor de stichting heeft ingezet. Dit meldt Jong Ondernemen.

In 2010 richtte André Haardt het online leerplatform Squla op. Met dit platform wilde hij door middel van leuke quizzen en games kinderen plezier geven in leren, zodat ze hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Inmiddels is Haardt niet meer actief betrokken bij Squla - eind 2017 droeg hij de leiding over aan Serge Bueters.  
 
Haardts kennis en ervaring op het gebied van onderwijs en innovatie kan hij nu inzetten om als bestuurslid stichting Jong Ondernemen te ondersteunen haar ambitie waar te maken om álle jongeren in Nederland te helpen bij het ontwikkelen van een ondernemende houding. Jong Ondernemen wil jongeren hiermee helpen zich goed voor te bereiden op een toekomst waarin ondernemende kwaliteiten steeds meer een rol in het werkzame leven gaan spelen, zowel in loondienst als bij zelfstandig ondernemerschap.  
 

Nieuwe fase 

Hubert Deitmers, bestuursvoorzitter van Jong Ondernemen: “Het toetreden van André markeert een nieuwe fase voor onze stichting. De afgelopen jaren heb ik het aantal kinderen dat deelneemt aan onze programma’s zien groeien van 3.000 naar ruim 100.000 per jaar. Deze enorme groei verklaren wij met name uit het feit dat in onze programma’s de samenhang tussen schoolvakken sterk naar voren komt en dat kinderen zeer oplossingsgericht dienen te werken. Daarnaast richten wij ons op een doorlopende leerlijn. Bij deze omvang hoort echter ook een andere skill set. Mariolein van der Plas, die wij begin dit jaar hebben aangetrokken als algemeen directeur, brengt vanuit haar vorige werkgever Google veel ervaring mee op het gebied van digitale educatiebevordering. Dat wordt nu verder versterkt met de ondernemerservaring op het gebied van digitale educatie van André Haardt. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze stichting. Wij heten André dan ook van harte welkom.” 
 
Door: Nationale Onderwijsgids