Normal_klaslokaal345

Op openbare basisschool Het Veenpluis in Zevenhuizen heerst grote onrust over de continuïteit van onderwijs voor het komende schooljaar. Er is een conflict gaande tussen de leerkrachten, de MR en de ouders en/of vertegenwoordigers met de schooldirecteur. Dit melden de VVD Westerkwartier en Dagblad van het Noorden.

Acht van de twaalf leerkrachten hebben aangegeven niet onder de huidige schooldirecteur te willen terugkeren. Ook heeft de oudergeleding van de MR het vertrouwen in de schooldirecteur schriftelijk opgezegd. Daarnaast geven betrokkenen volgens de plaatselijke VVD aan dat de onrust ook nog toeneemt door de manier waarop het CvB van Stichting Quadraten handelt.
 
Deze laat weten dat gesprekken met de leerkrachten en de directeur in de laatste week van de schoolvakantie een vervolg krijgen. Daarna beraadt Quadraten zich op de toekomt. De leerkrachten die af willen van directeur Luimstra zouden iedere vorm van bemiddeling weigeren. 
 
De VVD Westerkwartier erkent dat afstand bestaat tussen de politiek en het onderwijs in het Westerkwartier, maar kan de signalen niet negeren, schrijft de partij. Daarom zijn over de kwestie schriftelijke vragen gesteld.
 
Door: Nationale Onderwijsgids