Normal_rss_entry-191013

37 kinderen zijn donderdag aan het eind van de middag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze door de hitte onwel waren geworden op een kampeerboerderij in Leusden. Ze waren allemaal aanspreekbaar. Aan het begin van de avond mochten 32 kinderen het ziekenhuis verlaten, meldt een woordvoerder van het UMC Utrecht.

De veiligheidsregio Utrecht sprak van 29 kinderen die naar het ziekenhuis zijn gebracht en dat er nog een wordt behandeld.

Een kind werd naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gebracht, de rest naar het UMC Utrecht. Kinderartsen en verpleegkundigen boden daar zo nodig medische zorg. Omdat het een grote groep betrof was er ook een ruimte voor ouders geopend. Het calamiteitenhospitaal ging niet open, wel werd van de faciliteiten daarvan gebruikgemaakt, aldus een woordvoerder.

De hulpdiensten rukten met veel materiaal uit naar de YMCA kampeerboerderij aan de Paradijsweg. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

Zomerkamp

De kinderen die in Leusden op kamp zijn, komen uit Rijnsburg. In een bericht op Facebook laat de organisatie van het zomerkamp Rijnsburg weten dat de kinderen allemaal in goede handen en aanspreekbaar zijn. "De kinderen die oververhit zijn, worden op dit moment verzorgd en de andere kinderen zitten rustig in het Indianenkamp spelletjes te doen en veel te drinken." Alle kinderen gaan donderdagavond naar huis.

De kampeerboerderij is van de organisatie YMCA en ligt in de bossen bij Leusden. Het kampeercentrum bestaat uit negen tentenkampen rondom een kamphuis. Het centrum biedt plaats aan maximaal vijfhonderd gasten.

Door: ANP