Normal_geld__biljet__bankbiljet

Meer geld voor de aanschaf van een fiets, laptop/tablet/pc en schoolactiviteiten voor kinderen met een U-pas. Utrecht verhoogt per direct de bedragen voor kinderen met een U-pas om het pasgebruik te verhogen. Pashouders hebben met deze ontwikkeling meer keuze en meer te besteden. Dit meldt Gemeente Utrecht.

“We willen dat Utrechters kunnen rondkomen en meedoen. Kinderen in een gezin met een laag inkomen moeten zich kunnen ontplooien. Met de ophoging van de bedragen in de U-pas geven we hen hier nog meer mogelijkheden voor”, aldus Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen. Deze verbeteringen voert de gemeente direct in. Daarnaast onderzoekt Utrecht ook andere mogelijkheden om het gebruik van de pas te verhogen, zoals een gezinspas. 
 

Over de U-pas

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen (in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht). Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan meer dan 1.100 activiteiten. Het U-pasjaar loopt van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020. Het persoonlijk tegoed kunnen pashouders tijdens dit U-pasjaar besteden aan sportieve en culturele activiteiten, cursussen, bioscoop, dagtochten, wellness, OV en andere acties. U-pashouders bepalen zelf welke dit zijn. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids