Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

Ondernemen leeft. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers die de Kamer van Koophandel begin dit jaar publiceerde, maar ook stichting Jong Ondernemen ziet een groei. Dit schooljaar namen bijna 120.000 jongeren deel aan de praktische ondernemerschapsprogramma’s van de stichting. Dit is een groei van ruim 45.000 deelnemers ten opzichte van vorig schooljaar. Dit meldt Jong Ondernemen.

De interesse in ondernemerschapsprogramma’s voor het onderwijs neemt een steeds hogere vlucht. Scholen willen graag een rol spelen in het voorbereiden van jongeren op de snel veranderende arbeidsmarkt, waarin ondernemerschap en een ondernemende houding centraal komen te staan.
 
Al bijna 30 jaar helpt stichting Jong Ondernemen jongeren met het ontwikkelen van een ondernemende houding. Dat doet de stichting door middel van de praktische programma’s waarin ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, zelfredzaamheid, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen centraal staan. Jong Ondernemen biedt een complete leerlijn aan vanaf de basisschool tot de universiteit.
 

Groei primair onderwijs

De grootste groei zit in het primair onderwijs, namelijk 64 procent ten opzichte van vorig schooljaar. Voor leerlingen vanaf groep 5 heeft Jong Ondernemen het Vakantie-eiland en de Pop-up Store. Naast deze twee programma’s maakt de stichting elk jaar een paar lessen rond een bepaald thema, zoals de Koningsdagles. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids