Normal_award__prijs
De LekkerSlim!-quiz is de kennisquiz voor groep 7 en 8 van Rotterdamse basisscholen. Na een voorronde en vervolgens een finale is de uitslag bekend: groep 8 van de Prins Alexanderschool mag zich een jaar lang 'Slimste klas van Rotterdam' noemen. Dit meldt Bibliotheek Rotterdam.

Dit jaar speelden 31 groepen van Rotterdamse basisscholen in de klas de voorronde van de LekkerSlim!-quiz. Voor de 30 slimste leerlingen uit de voorronde was een plek beschikbaar in de finale in Ahoy. De finale van de LekkerSlim!-quiz werd op 27 gehouden, tijdens The Final, het event waarop alle sport- en spelfinales van Rotterdamse basisscholen gespeeld worden. Tobi en Adnan van groep 8 van de Prins Alexanderschool gaven de meeste goede antwoorden. Zij wonnen de titel 'Slimste klas van Rotterdam 2019'.

De LekkerSlim!-quiz is een initiatief van Bibliotheek Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en Gemeente Rotterdam. De quiz geeft op een vrolijke manier aandacht aan grote Rotterdamse thema's en richt zich op leerlingen van groep 7 en 8. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids