Normal_klimaat__groen__duurzaam

De gemeente Breda hield samen met waterschap Brabantse Delta op donderdag 16 mei 2019 een Kids Klimaat Experience in Futuredome (voormalige koepelgevangenis) Breda, met sprekers als André Kuipers, Arjan Postma en Margo Ribberink. Dit meldt Gemeente Breda.

 

Kids Klimaat Experience

De experience had als doel om met kinderen en indirect met hun ouders te praten over het klimaatprobleem en wat daar samen aan gedaan kan worden. Zo zijn aanpassing aan de klimaatverandering met veel groen in de stad, op schoolpleinen, maar ook in tuinen en op daken van belang om hittestress en wateroverlast te verminderen. Ook moet energie bespaard en duurzaam opgewekt worden. 
 
Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda waren uitgenodigd voor deze experience in FutureDome. Rondom 16 mei kunnen scholen ook gastlessen en lespakketten krijgen of een bezoek brengen aan een waterzuivering. Het is tevens de bedoeling om na 16 mei een kinderklimaatraad in te stellen.
 

Programma

Astronaut André Kuipers, bekende boswachter Arjan Postma en meteoroloog en klimaatdeskundige Margot Ribberink hadden een hoofdrol. Klaas van Kruistum was dagvoorzitter. De experience stond in het teken van klimaatverandering en een duurzame omgang met water. Er waren praktische en leerzame workshops, zoals: Maak een groen schoolplein, Experimenteer met waterproefjes, Doe mee in een Lagerhuisdebat en Maak je eigen klimaatvlog.
 
Door: Nationale Onderwijsgids