Normal_school__klas__docent

Andreas Schleiger, directeur Educatie en Vaardigheden bij de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), is van mening dat populisme het gevolg is van tekortschietend onderwijs. Dit meldt VOS/ABB naar aanleiding van een artikel in de Groene Amsterdammer.

In een onderzoek van OESO, dat besproken wordt in de Groene Amsterdammer, wordt gekeken naar de ontwikkeling van emotionele en sociale vaardigheden bij jongeren. Volgens Schleiger zijn deze vaardigheden steeds meer van belang in de samenleving van nu. 
 
Goed onderwijs is volgens de OESO niet langer mogelijk zonder onderwijs in sociale en emotionele vaardigheden. Deze vaardigheden zijn van belang omdat het in de samenleving van nu essentieel is met elkaar samen te werken. Tevens moeten kinderen leren om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden in de maatschappij, stelt de organisatie. 
 
Het onderwijs moet volgens Schleiger inspelen op deze steeds veranderende maatschappij. Mensen kunnen zich hieraan vaak niet goed aanpassen. Het onderwijs moet mensen een stevige grond onder de voeten geven: een vloer om op te staan, aldus de directeur.
 
Door: Nationale Onderwijsgids