Logo_gezonde_school

Dit jaar was er wederom veel interesse voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School. Ruim 1200 scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo meldden zich aan. De scholen horen deze maand of ze de toekenning ontvangen. Dit meldt Gezonde School.

De ondersteuning bestaat uit een financiële bijdrage, scholing en begeleiding en advies van een Gezonde School-adviseur van de GGD. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning moet de school een Gezonde School-coördinator hebben. De school kan er ook voor kiezen om het bedrag te gebruiken voor de inzet van Gezonde School-activiteiten of voor de aanvraag van een vignet Gezonde School.
 
Door een financiële stimulans van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport had Gezonde School de mogelijkheid extra scholen te ondersteunen die gaan werken met het thema Welbevinden of Relaties en seksualiteit.
 
Inschrijving voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School was mogelijk tot en met 18 april. Meer informatie is te vinden via www.gezondeschool.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids