Logo_primair_onderwijsraad_po-raad_logo

Uit onderzoek naar de activiteiten van het Schoolleidersregister PO komt naar voren dat schoolleiders en schoolbesturen het schoolleidersregister voor basisscholen ondersteunen. Wel is er ruimte voor verbetering van de functie van het schoolleidersregister voor professionalisering van individuele schoolleiders. De PO-Raad staat er open voor mee te werken aan verbeteringen. Dit meldt de PO-Raad. 

De registratieprocedure wordt als duidelijk en toegankelijk beschouwd door schoolleiders. Ook de website wordt gezien als informatief en gebruiksvriendelijk. Schoolleiders zien het Schoolleidersregister als middel dat ervoor zorgt dat alle schoolleiders voldoen aan de basiskwalificaties van de beroepsstandaard. 
 
Op het gebied van professionalisering voor individuele schoolleiders wordt ruimte gezien voor verbetering. Schoolleiders zien niet hierin niet genoeg kansen en zouden meer regie willen over hun professionalisering. Het is vooralsnog onduidelijk waarom sommige opleidingen niet geldig zijn voor herregistratie. 
 
Het register is van plan om de ontwikkelbehoefte van de schoolleiders zelf meer op de kaart te zetten en om schoolleiders meer te betrekken bij het register. Ook wordt geprobeerd de communicatie te verbeteren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids