Logo_bouwstenen_voor_sociaal_logo

Vandaag start het programma ‘Scholen besparen energie’. Dit programma ondersteunt schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs bij het treffen van energiebesparingsmaatregelen die eenvoudig zijn te realiseren en weinig kosten. Hiermee kan vaak al snel 10 procent energie worden bespaard, blijkt uit de praktijk. Dit meldt Bouwstenen voor Sociaal.

Starterspakket

Schoolbesturen kunnen een starterspakket downloaden of een energiebespaarder aan huis aanvragen. Via diverse websites wordt informatie gedeeld, onder ander over de praktijkervaring met maatregelen en praktische tools en tips. En er worden informatiebijeenkomsten en kennisuitwisselings- en ontwikkelingsactiviteiten georganiseerd.
 

Samenwerking

Het programma is een initiatief van het ministerie van binnenlandse zaken en koninkheidsrelaties. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van onderwijs, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ruimte OK, de brancheorganisaties voor het primair en voortgezet onderwijs (PO- en VO-raad) en Bouwstenen voor Sociaal, platform voor maatschappelijke voorzieningen en vastgoed.
 
Meer informatie hierover is te vinden via https://bouwstenen.nl/scholenbesparenenergie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids