Logo_9789401455282

Het boek Alles komt goed, altijd heeft de 32e Woutertje Pieterse Prijs gewonnen. De prijs, bestaande uit een oorkonde en 15.000 euro, werd in ontvangst genomen door schrijver Kathleen Vereecken en illustrator Charlotte Peys. Dit meldt Woutertje Pieterse Prijs.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Noraly Beyer, koos dit jaar voor “sfeer, voor ingehouden emotie en een aangrijpend verhaal, voor een hoofdpersoon die ondanks alle ellende en tegenspoed blijft zoeken naar wat het leven mooi maakt, die net als Multatuli’s Woutertje Pieterse de wereld met een open blik tegemoet blijft treden”.
 

Over de winnaars

Kathleen Vereecken is schrijfster (fictie en non-fictie) en scenariste. Ze schrijft romans voor kinderen, jongeren en volwassenen en heeft vaak het verleden als onderwerp. Charlotte Peys’ werk was al te zien op tal van tentoonstellingen in binnen­ en buitenland. Peys illustreert om te onthouden, te verzamelen, te vertellen, te ordenen en te onderzoeken. 
 

De andere genomineerden

  • De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam en Alex de Wolf (Van Holkema & Warendorf)
  • Lepelsnijder van Marjolijn Hof en Annette Fienieg (Uitgeverij Querido)
  • Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert (Uitgeverij Querido)
  • Zeb. van Gideon Samson en Joren Joshua (Uitgeverij Leopold)
  • Tierenduin van Geert Vervaeke (Uitgeverij Lannoo)
 

Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Brook Foundation en De Versterking. Vorig jaar ging de prijs naar Lampje van Annet Schaap (Uitgeverij Querido Kinderboeken).
 
Door: Nationale Onderwijsgids