Logo_primair_onderwijsraad_po-raad_logo

Volgens onderwijsminister Arie Slob is het lerarentekort onder andere te wijten aan schoolbesturen. Dit meldde Slob na een werkbezoek aan de regiozender NH Nieuws. Volgens hem hebben besturen de afgelopen jaren onvoldoende gedaan om personeel te behouden. Dit melden VOS/ABB en de PO-Raad.

Slob vertelt dat leraren geen vast contract kregen in de tijd waarin er nog voldoende personeel was. “En als dan de economie aantrekt en de mensen kunnen ergens anders wel een vast dienstverband krijgen, dan zijn ze weg’, meldt de minister.
 
De PO-raad is verbaasd over deze uitspraak van Slob en beoordeelt deze uitspraak als onjuist. Volgens de Raad hebben schoolbesturen veel werk verzet om het lerarentekort tegen te gaan en hebben ze ervoor gepleit leraren te behouden. Ze hebben in 2016 meer dan zesduizend leraren voltijd kunnen aannemen met behulp van extra geld uit het Nationaal Onderwijsakkoord. 
 
Volgens de PO-Raad is het van belang dat het lerarentekort gezamenlijk wordt opgelost en ziet graag dat krachten worden gebundeld. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids