Normal_gym__sport__leerling__turnen__beweging__springen

De kinderen die een aantal weken geleden onwel zijn geworden tijdens een gymles op de Katholieke basisschool De Baskuul in Lutjebroek (Noord-Holland) hadden waarschijnlijk last van oververmoeidheid of uitputting. De GGD heeft geen oorzaak kunnen vinden die ligt in het gymlokaal zelf. Dit meldt NU.nl. 

Verscheidene leerlingen van de basisschool waren dinsdag 12 maart onwel geworden tijdens een gymles. Ze hadden last van misselijkheid. Hetzelfde gebeurde een week eerder met dezelfde klas. De leerlingen hadden toen klachten zoals duizeligheid, hoofdpijn en overgeven. Er werd gevreesd voor koolmonoxidevergiftiging en de gymzaal werd uit voorzorg gesloten.
 
In de genomen lucht- en watermonsters zijn geen bijzondere stoffen aangetroffen. De GGD vermoedt nu dat oververmoeidheid of uitputting een rol heeft gespeeld, wellicht in combinatie met een hoge temperatuur in zowel de kleedkamer als de gymzaal. De kinderen zouden kort tevoren iets te intensief hebben meegedaan aan een test waarmee hun uithoudingsvermogen werd getest. Het tweede incident onder leerlingen van dezelfde klas zou te maken hebben gehad met de herinnering aan de week ervoor, wat zorgde voor spanning en stressgevoelens. 
 
De gymzaal is inmiddels weer in gebruik genomen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids