Normal_rss_entry-174711

De scenario's van De Luizenmoeder, de speelfilm Niemand in de stad en de korte film Tienminutengesprek zijn zondagmiddag uitgeroepen tot de beste Nederlandse scripts van 2018. De drie producties werden door het Netwerk Scenarioschrijvers bekroond met de Zilveren Krulstaarten, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen. Dit meldt ANP.

De Luizenmoeder, een van de grootste televisiehits van het afgelopen seizoen, wordt geschreven door acteurs Ilse Warringa en Diederik Abbinge en Eva Aben. De serie is gebaseerd op zeer treffende situaties op de basisschool en het schoolplein en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten rondom schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en luizenmoeders.

De korte film Tienminutengesprek werd geschreven door Renske de Greef. In deze moordlustige vingerverfkomedie komen alle frustraties van een juf eruit tijdens het zoveelste tienminutengesprek met een ouder, die geen idee heeft van wat haar werk werkelijk inhoudt. 

Niemand in de stad was de verfilming die regisseur Michiel van Erp heeft gemaakt van de roman van Philip Huff over drie met het leven worstelende studenten. Het scenario is van Huff en Marnie Blok.

Door: Nationale Onderwijsgids