Logo_krokodil_rood

Ook schoolleiders in het basisonderwijs komen weer in actie tegen een te hoge werkdruk. De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en CNV Schoolleiders roepen schoolleiders op om van 11 maart tot 11 juni 2019 te laten zien welke oneigenlijke of wellicht overbodige taken zij uitvoeren: wat hebben ze niet nodig om hun functie goed te vervullen? Dit meldt AVS.

Rode krokodil

Schoolleiders kunnen dit visualiseren door een digitale actiestempel in de vorm van een rode krokodil te 'plakken' op alle (administratieve) werkzaamheden die officieel niet tot het takenpakket behoren. Ook andere zaken die hun werk als schoolleider in de weg staan kunnen zo bestempeld worden.
 

AVS in actie

De actie ‘Rode Krokodil’ volgt op eerdere acties van de AVS om meer erkenning en waardering van het vak schoolleider te genereren. De meest recente actie in februari was de oproep om geen vervanging te regelen voor een docent in geval van ziekte. Vorig jaar werd er een ontruimingsoefening met brandalarm gehouden op alle basisscholen in september, hadden schoolleiders uit protest een afwezigheidsmelder in hun mail in oktober en bestookten zij mailboxen van minister Slob en de onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer met mail in november. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids