Normal_taal__letters__alfabet_lezen

Halverwege groep 3 kennen de leerlingen alle letters van het alfabet. Een belangrijk moment voor elk kind, want zodra het kan lezen gaat er een wereld open. Genoeg reden om hier op feestelijke manier bij stil te staan: met een Letterfeest! Versier de klas met een letterslinger, reik een letterdiploma uit of oefen het Letterfeestlied dat geschreven is door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout. Dit meldt uitgeverij Zwijsen.

Weet je nog hoe jouw leerlingen de eerste schooldag de klas binnen liepen? Vol verwachting over wat hen allemaal te wachten stond? Precies op de helft van het schooljaar kunnen ze allemaal lezen! Veel scholen vieren deze belangrijke mijlpaal met een Letterfeest. Uitgeverij Zwijsen biedt op haar website allerlei ideeën en materialen om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Daar is ook het ‘het lang-leve-het-lezen-lied’ te vinden, dat speciaal voor de gelegenheid geschreven is door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout. Erik en Elle schreven vele kinderboeken voor beginnende lezers en verhalen voor Veilig leren lezen, de bekende lesmethode voor aanvankelijk lezen van Uitgeverij Zwijsen. Download het lied en oefen, zing en dans met de hele klas. 
 
Hoe vier jij het Letterfeest? Deel jouw tips, foto’s en ideeën op Facebook en Instagram met #letterfeest en maak kans op een optreden van Erik van Os en Elle van Lieshout bij jou in de klas! Kijk ook op de website van uitgeverij Zwijsen voor meer leesmethoden en leesboeken voor op school én thuis. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids