Normal_active_floor

Basisschool P.C. Hooftschool in Den Haag lanceert 28 januari voor alle leerlingen de Active Floor. Active Floor is een interactieve beweegvloer met een hoge funfactor die bewegen, spelen en leren combineert. De P.C. Hooftschool wil met deze aanvullende leermethode de motorische, sociale en cognitieve vaardigheden van alle leerlingen verder ontwikkelen. Dit meldt de P.C. Hooftschool.

Diana de Jongh, schooldirecteur van de P.C. Hooftschool: ”Wij innoveren continu met ons lesprogramma en willen ook een significante bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van de 21st century skills die nodig zijn om succesvol te kunnen deelnemen aan de toekomst. Met de Active Floor kunnen leerkrachten en leerlingen zelf nieuwe spellen ontwikkelen naast het uitgebreide aanbod dat de Active Floor al biedt. Op deze manier kunnen we onze leerlingen continu prikkelen om nieuwsgierig te blijven en zich te verwonderen. De belangrijkste voorwaarden om tot leren te komen.

 

Leren door bewegen

 
Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dit doen we steeds minder. Er ligt veel wetenschappelijke bewijs dat het belang hiervan aantoont. Active Floor geeft kinderen de mogelijkheid om te leren op de manier die voor hen het meest natuurlijk is: door te bewegen.
 
De P.C. Hooftschool is een openbare school en maakt onderdeel uit van Stichting de Haagse Scholen. Op de P.C. Hooftschool krijgen leerlingen betekenisvol en thematisch onderwijs op maat, met de eigen mogelijkheden en interesses als leidraad. Leerlingen benutten hierbij de kansen van de digitale wereld. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids