Normal_koningsspelen__oranje__koningsdag

Woensdag 23 januari aanstaande vindt de kick-off - oftewel de officiële start van de inschrijving - van de Koningsspelen 2019 plaats op Basisschool De Vijverhof in Voorburg. Initiatiefnemer Richard Krajicek, Ron Boszhard en Britt Dekker van ZappSport) en Kinderen voor Kinderen zullen samen met de leerlingen van De Vijverhof hierbij aanwezig te zijn het thema voor de Koningspelen 2019 presenteren. Dit meldt Koningsspelen.

Kinderen voor Kinderen treedt op en maakt de titel van het gloednieuwe nummer bekend dat speciaal geschreven is voor de Koningsspelen 2019. Na de bekendmaking van het thema van de Koningsspelen en de titel van het Kinderen voor Kinderen lied, schrijven Richard Krajicek en Monique van Tiel, directeur van De Vijverhof, zich gezamenlijk in voor de Koningsspelen 2019.

Op Basisschool De Vijverhof wordt gezond gedrag gestimuleerd. Zo krijgen de kinderen 2 keer per week gym van een vakdocent en neemt de school regelmatig deel aan buitenschoolse sportactiviteiten zoals schoolvoetbal, een korfbaltoenooi en de City Pier Cityloop. Ook het gezond eten en drinken krijgen aandacht. Er wordt in de kleutergroepen bijvoorbeeld dagelijks geteld hoeveel fruit er mee wordt genomen. Daarnaast stimuleert de school het drinken van water.

De Koningsspelen worden in 2019 voor de zevende  keer georganiseerd. Op vrijdag 12 april 2019  zullen basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied weer samen een sportief Oranjefeest beleven. In 2018 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids