Normal_verrekijker__jongen__onderzoek__kind__nieuwsgierig

De Koning is donderdagmiddag 24 januari 2019 aanwezig bij de slotbijeenkomst van JINC Baas van Morgen op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Ruim tweehonderd jongeren die opgroeien in een omgeving met een sociaaleconomische achterstand, nemen voor één dag de baan over van Nederlandse directeuren en politici. Dit meldt Rijkoverheid.

Voorafgaand aan de slotbijeenkomst spreekt de Koning met de oprichter, betrokkenen en partners van JINC over de doelen en activiteiten van de organisatie. JINC is in 2003 opgericht om kansenongelijkheid onder jongeren tegen te gaan en meer basisschool- en vmbo-leerlingen een goede start op de arbeidsmarkt te geven.

Met coachingsprogramma’s, trainingen en bliksemstages maken de leerlingen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Daarvoor werkt JINC samen met onderwijsinstellingen en partners uit het bedrijfsleven, de culturele sector en de overheid.

Baas van Morgen


Door één dag Baas van Morgen te zijn ervaren jongeren hoe het is om leiding te geven, leren een organisatie van binnenuit kennen en doen waardevolle contacten op voor later. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een dag voorzitter zijn van een Raad van Bestuur, directeur van een bank, burgemeester, CEO van een multinational of partner bij een advocatenkantoor. Enkele Bazen van Morgen vertellen de Koning op 24 januari hoe het was om voor één dag aan het roer van zo’n bedrijf of organisatie te staan. Daarna woont de Koning de afsluitende conferentie bij, waar alle ‘jonge en oude’ bazen zich verzamelen en ervaringen uitwisselen.   

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids