Normal_slob__onderwijs__minister

Morgen gaat minister Slob in gesprek met schoolleiders over het versterken van hun rol en positie. Hier had de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) om gevraagd. Ook de directie PO en ambtenaren van het ministerie van onderwijs zijn aanwezig. Dit meldt AVS.

15 schoolleiders komen morgen naar Den Haag. Deze zijn een afspiegeling van de variëteit in schoolleiders vanuit het hele land. In het gesprek wordt het rapport van de Onderwijsraad ‘Een krachtige rol voor schoolleiders’ en de beleidsreactie daarop besproken. Hierin staat de vraag centraal hoe de rol en de positie van schoolleiders in het primair onderwijs versterkt kan worden. Ook de erkenning en waardering van schoolleiders komt aan bod.
 
De AVS had in de afgelopen maanden al vaker tot actie opgeroepen om de onderwijsminister te overtuigen van het belang van ondersteuning en waardering van schoolleiders. Zo werd er een ontruimingsoefening met brandalarm gehouden op alle basisscholen in september, hadden schoolleiders uit protest een afwezigheidsmelder in hun mail in oktober en bestookten zij mailboxen van minister Slob en de onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer met mail in november.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids