Logo_logo_week_tegen_pesten

De weken na kerstvakantie worden ook wel de Zilveren Weken genoemd. Een goed moment om, net als in de eerste weken na de zomervakantie, extra aandacht te besteden aan het groepsgevoel in de klas. Stichting School & Veiligheid roept scholen op om opnieuw de oefeningen uit het doeboek van de Week Tegen Pesten 2018 erbij te pakken om met de klas stil te staan bij de sfeer en dynamiek in de groep. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

Het thema van de Week Tegen Pesten 2018 was ‘Laat je zien’. De nadruk lag daarmee op de vertrouwensband tussen leraar en leerling. Een goede onderlinge band maakt het voor leerlingen makkelijker om naar hun leraar te stappen als er iets is. Maar zo’n vertrouwensband scheppen is niet altijd eenvoudig. Stichting School & Veiligheid vroeg Wouter Siebers (docent en gedragsspecialist) en Lucy Reinen (docent, ontwikkelaar pestpreventiemateriaal en blogger op de Nationale Onderwijsgids) om informatie en tips te geven voor de Zilveren Weken.

Kijk op www.schoolenveiligheid.nl voor de tips en adviezen van Siebers en Reinen en voor gratis oefeningen om te doen met de klas.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids