Normal_werken_typen_bloggen_studeren_laptop_computer_freelance_zzp

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) is blij met de erkenning van minister Slob dat de positie van schoolleiders versterkt moet worden, maar hekelt het feit dat een passend en eerlijk salaris voor schoolleiders nog steeds ontbreekt. De vereniging roept daarom op tot actie door mailboxen van minister Slob en de onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer te bestoken met mail. Dit meldt AVS.

Onder het mom #wijschoolleiders verdienen meer! bombarderen schoolleiders vandaag en morgen massaal de mailboxen van minister Slob en de onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer. AVS-voorzitter Petra van Haren: “De roep om een eerlijk salaris moet gelden voor álle werknemers in de sector primair onderwijs, dus óók schoolleiders.” Ze benadrukt de cruciale rol van schoolleiders binnen het onderwijsteam. “Waardering, onder andere in de vorm van een passend salaris, horen onderdeel uit te maken van de inzet van de politiek.”
 
Ook andere zaken die de AVS belangrijk vindt, zoals voldoende ondersteunende functies in de school en ruimte voor innovatie van het onderwijs, worden niet of nauwelijks genoemd in de beleidsreactie. Daarom gaat de AVS op 22 en 23 november over op de derde protestactie van schoolleiders: het emailbombardement.
 
Eerdere acties van de AVS betroffen een ontruimingsoefening met brandalarm op alle basisscholen in september, en een afwezigheidsmelder in hun mail in oktober.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids