Normal_zonnepanelen__zonenergie__duurzaam

Morgen, op 10 oktober, is het de de Dag van de Duurzaamheid. Tienduizenden basisschoolleerlingen worden op deze dag voorgelezen uit het boek 'De Kracht van Nieuwe Energie', geschreven door pabo-studenten. Ook is er de verkiezing van de ‘Duurzame Docent 2018'. Dit meldt Dag van de Duurzaamheid.

Op de Dag van de Duurzaamheid lezen duizenden basisscholen in heel Nederland voor uit het nieuwe boek 'De Kracht van Nieuwe Energie'. De verhalen uit het boek zijn geschreven door pabo-studenten uit het hele land. Voor groep 1 tot en met 8 hebben zij voorleesverhalen geschreven over het thema Nieuwe energie waarbij kinderen van de basisschool illustraties hebben gemaakt. De in totaal achttien verhalen zijn met de kindertekeningen gebundeld in het boek.
 
Docenten konden meedingen naar de titel ‘Duurzame Docent 2018’ en hun verhaal delen op duurzamedocent.nl. De winnaar wordt morgen bekend gemaakt en ontvangt een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs.
 
De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Duurzame PABO, Urgenda en DuurzaamDoor.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids