Normal_dailymile__jogg__kompan

Diverse Kamerleden gingen op 12 september samen met een groep schoolkinderen een rondje Binnenhof lopen in het kader van de Sportieve Start van het Politieke Jaar. Dit rondje weerspiegelt The Daily Mile. Hierbij lopen of rennen kinderen op basisscholen iedere dag in een kwartier circa 1,6 kilometer (1 Mile) op school ter bevordering van een gezonde schoolomgeving. Dit meldt JOGG.

Naar het voorbeeld van de Schotse schooldirecteur Elaine Wyllie haalde Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) The Daily Mile naar Nederland met als doel om dit beweegmoment, net als in Schotland, op iedere basisschool ingevoerd te krijgen. De resultaten zijn opmerkelijk. De kinderen werden niet alleen fitter, maar ook hun concentratieniveau, stemming, positieve gedrag en algehele gaan er op vooruit.
 
Ambassadeur Erben Wennemars is in Nederland de aanjager van het initiatief. Hij liep woensdag samen met kinderen, Kamerleden en Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport The Daily Mile.
 
The Daily Mile draagt volgens JOGG-directeur Marjon Bachra bij aan het verbeteren van de leefomgeving van kinderen en jongeren. Bachra: “Met jeugd die wel opgroeit in een gezonde omgeving, gaat het fysiek, psychisch en sociaal beter. Met The Daily Mile krijgen kinderen een goede start voor een gezond en gelukkig leven.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids