Normal_sinaasappels_fruit_oranje

In november start de tiende editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma! Deelnemende scholen ontvangen voor twintig weken lang drie stuks groente en fruit per leerling per week, gefinancierd door de Europese Unie. Dat is niet alleen lekker, maar ook gezond!

Basisscholen kunnen zich van 3 tot en met 14 september inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma. Er kunnen circa 2.800 scholen deelnemen.

Met de schoolfruitregeling wil de Europese Unie gezonde voedingsgewoonten bij kinderen stimuleren en daarnaast de afzet van groenten en fruit op de lange termijn bevorderen. Scholen die meedoen aan de regeling krijgen twintig weken lang gratis drie stuks groente of fruit per leerling per week via erkende leveranciers.
 
Nieuw dit jaar is dat scholen zich online kunnen registreren en inschrijven. Alle scholen kunnen zich inschrijven, ook scholen die afgelopen jaar al meededen. Als aan het eind van de inschrijfperiode het maximaal aantal scholen wordt overschreden, vindt er een loting plaats. Meer informatie op www.euschoolfruit.nl en www.gezondeschool.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids