Normal_equipment-2047314__340

Een moestuin bij twee basisscholen in het dorp Oostwold (Groningen) is vorige week grotendeels leeggeroofd. Zowel een grote hoeveelheid groente als tuingereedschap is ’s nachts ontvreemd. Vrijwillige tuinder Emmo Meijer (65) huilde “als een klein kind”, toen hij de lege moestuin zag. Gelukkig wordt van alle kanten hulp aangeboden. Dit meldt De Telegraaf.

De dieven namen aardappels, sla en zaden mee en ook tuingereedschap uit het schuurtje. Vrijwilliger Meijer is er kapot van. Volgens hem genieten de kinderen altijd enorm van het wieden in de schooltuin. “Het is educatie over de natuur, dit is biologisch! Maar vlak voordat de kinderen aardappels konden rooien waren die zoek.” Niet alleen de scholen zijn gedupeerd, ook voor de voedselbank is er nu minder groente.
 
Gelukkig wordt van alle kanten via social media hulp aangeboden. De Welkoop belooft een grote lading nieuw tuingereedschap, anderen bieden zaden aan. Meijer: “Daar ben ik echt geëmotioneerd van”. Hij geeft daarom voorlopig nog niet op.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids